Goodbye 2017, Hello 2018…

Posted by nadine 30-12-2017 0 Comment(s)

En 2017 is alweer bijna ten einde……. Wat is het jaar ongelofelijk snel gegaan, vinden jullie ook niet? De kerstdagen zijn voorbijgevlogen, ik heb mezelf voornamelijk volgepropt met eten en drinken en ontzettend veel gezelligheid met familie en vrienden. En de nodige feestjes natuurlijk.



De afgelopen dagen, de dagen na kerst, noem ik altijd “tussen dagen”… Dat zijn eigenlijk de dagen dat ik niet eens meer weet of het nou woensdag of zondag is. Ook kijk ik tijdens deze dagen altijd uit naar oudejaarsdag en de hier bij horende feestjes.

Nu ben ik vast niet de enige die in een tweestrijd zit over het feit: ruim ik de gezelligheid, kerstboom en lichtjes op…. of laat ik het lekker staan tot oud en nieuw (lichtelijk uitstelgedrag noemen we dat ook wel, maar sssh ons geheimpje). Ik kan persoonlijk geen genoeg krijgen van de leuke, gezellige kerstsfeer en alles wat hier bij hoort. Leuke lampjes in huis, kerst details en heel veel kaarsje, love it!!!



Mij leek het leuk om jullie een paar leuke tips mee te geven over het aankleden van de tafel met oudejaarsdag. Veel mensen, inclusief ikzelf, gaan lekker fonduen en gourmetten op deze avond. Samen met vrienden en familie 2017 afsluiten. Dit moet natuurlijk in stijl.



Ik begin bij het aankleden van de tafel altijd eerst met het uitkiezen van een tafelkleed. Dit kunnen we ook wel de basis noemen, en zoals we weten de basis is altijd erg belangrijk (je fundament). Ik maak een overweging tussen 2 keuzes om het makkelijk te houden. Je kunt kiezen tussen een tof, strak en casual tafelkleed met daarop wat meer uitgesproken accessoires. Of je kunt kiezen voor een wat meer uitgesproken kleed (denk aan lekker glitteren) met daarop wat meer basis accessoires.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een wat strakker, in mijn geval zwart tafelkleed. Hierop plaats ik mooie witte, effen borden met juist bestek en dat combineer ik met leuke kerstservetten. Ja, deze kerstservetten mogen best een beetje “kerst fout” zijn. Heerlijk! Verder versier ik de tafel met leuke accessoires. Veel verschillende kaarshouders, in allerlei soorten en maten. De hapjes leg ik op mooie schalen en je tafel ziet er mooi en feestelijk uit. Je kunt voor de verandering ook een tafelschikking maken en leuke naamkaartjes hiervoor zelf maken. Pinterest is hiervoor je beste vriend. Geniet nog even van de gezellige kerst sfeer in huis…. Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar met veel nieuwe inspiratie en woontrends.

XXX Femke.

Reageren?