Snelcursus hoe komen we de donkere dagen door...

Posted by nadine 12-12-2017 0 Comment(s)

Ik zal me even voorstellen.. ik ben Femke Eijsink en vanaf nu zal ik de wekelijkse blogs schrijven voor Xcuseme. Ik ben 19 jaar en zit in mijn derde jaar van de studie “International Business and Languages”. Ik help Nadine bij het creëren van online content voor Xcuseme, hartstikke leuk! We moeten er helaas weer aan geloven…. de donkere dagen staan weer voor de deur. Ik kan er nog steeds niet aan wennen, het om half 5 al in een donkere woonkamer zitten. Het enige voordeel aan deze donkere dagen is dat ik weer de mogelijkheid heb om het extra gezellig te maken in huis. Lekker voor de openhaard, kaarsjes aan, lichtjes aan en de sfeer in huis afmaken met gezellige kussens en kleden.  

 

In deze periode vind ik het dan ook erg leuk om een switch te maken met bepaalde interieur stukken binnen in mijn huis. Het licht van kleur kussens vervangen voor wat donkere/warmere kussens en gezellige sfeerlichten combineren met kaarslicht. Op deze manier kan ik me nog enigszins verheugen op deze donkere dagen, hebben jullie dat ook? 


Tijdens de winterdagen heb ik altijd snel de neiging om al mijn lichte kleuren uit huis te gooien en ze te verruilen voor donkere kleuren. Dat is echter niet nodig! Het is juist leuk om deze lichte pastel tinten te combineren met wat donkere tinten. Denk hier bijvoorbeeld aan het combineren van beige tinten met de kleur donker groen en rood. Gooi er nog een beetje van de mosterd gele kleur bij. Op deze manier creëer je  extra warmte in je huis zonder dat je meteen je hele huiskamer op de kop hoeft te zetten, zoals ik dat altijd doe.   
 

Tip: een zeer toffe kleur voor deze winter vind ik de kleur “violet verbena”. Jullie denken nu natuurlijk erg interessant deze naam, maar wat houdt het in. Nou, dat geheim zal ik jullie verklappen. Eigenlijk houdt de kleur niet meer in dan een grijstint. Echter, is deze grijstint een klein beetje gecombineerd met de kleur paars. Deze kleur geeft je de uitstraling van een kameleon, op elke verschillende gecombineerde manier lijkt de kleur anders. De kleur is zowel nostalgisch als modern en valt dus op veel manieren te gebruiken. Hoe tof, zeker een aanrader! 

Source: www.droomhome.nl/latest/kleur-interieur.

 x


En hoe leuk is deze plantenhanger die ook functioneert als lamp? De gezelligheid haal je op deze manier makkelijk in huis. Ook is dit een item dat erg origineel is wat je interieur weer leuk kan onderscheiden. Deze leuke plantenhanger/lamp is van Bloomingville en is maar 1 klik verwijderd van je winkelmandje!!  
En vergeet vooral niet om de gezellige koperen tint te combineren in je interieur. Deze leuke kaarshouders kun je als extra toevoeging gebruiken, even die extra touch in deze donkere dagen.  

Zelf vind ik een leuk kleed in de woonkamer of keuken erg veel warmte creëren voor in de winter. Heb je er bijvoorbeeld over nagedacht om een kleed te plaatsen onder de eetkamer tafel? Op deze manier breng je de huiskamer sfeer terug in andere ruimtes. Natuurlijk blijft het ook altijd leuk om een kleed in de woonkamer te leggen in combinatie met je stoelen en banken. En om niet te vergeten, ook nog eens lekker warm onder je voeten. Dit leuke house of doctor vloerkleed is zeker een aanrader. Door het verwerkte patroontje net even anders, maar zeker makkelijk te combineren.


Ik hoop dat deze snelcursus “hoe komen we de donkeren dagen door…” jullie creatief aan het denken heeft gezet. Wees lekker origineel en denk eraan: je hoeft niet alles weg te doen, maar voeg een aantal leuke items toe. Op deze manier is je interieur in no time winter ready! 


XOXO Femke.


Tot volgende week!

Reageren?