Woontrends 2018

Posted by nadine 01-02-2018 0 Comment(s)

De trend van 2018 is het personaliseren van je interieur. Wij willen graag onze eigen draai geven aan ons huis, het hoeft dus niet meer te lijken op dat van de familieleden, vrienden of buren. Het gaat er in 2018 om dat je je huis eigen maakt, niet meegaan met alle trends maar eigen trends creëren. Hierdoor ontstaan veel verschillende interieurstijlen. Je ziet dat wij materialen, kleuren en stijlen steeds makkelijker gaan combineren. Het hoeft allemaal niet meer perfect te matchen. Het moet passen bij wie jij bent, wie je partner is en wie je kinderen zijn.

Het was vorig jaar de trendkleur, maar groen is niet meer weg te denken uit het interieur. Neem een kijkje op Pinterest of Instagram en je wordt gespamt met groen in je interieur, of het nu gaat om planten of om groene muren en accessoires.


Blauw is de trendkleur van 2018. Blauw is de kleur van rust en verkoeling. Voor een speels effect gebruik je verschillende tinten blauw.
Hieronder zie je kleuren die warmte in je interieur brengen. De kleur okergeel is al een jaar of twee veel te zien in de interieurwereld maar dit is het jaar van oranje. Oranje is een come-back aan het maken en geeft je kamer een vrolijke twist.


Pasteltinten zijn al jaren niet weg te denken uit het interieur. Ook dit jaar blijven we deze tinten terug zien. Wel worden ze steeds meer gecombineerd met felle en opvallende kleuren.Dit jaar worden er ook veel contrastkleuren gebruikt. Hoe gekker de combinaties des te beter. Neem bijvoorbeeld de onderstaande colorblocking voorbeelden. I LOVE IT!
 

Kortom, combineren, combineren, combineren. Je kunt het zo gek niet bedenken maar alles kan en mag! Kies wat bij jou, je partner en je gezin past. Zonder veel uit te geven kun je met behulp van een pot verf of een paar gekke kussens je huis een persoonlijk sfeertje geven. Tot de volgende keer!

Xoxo Nadine

Reageren?